Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні
Головна
/
Новини
/
Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні
05.10.2021
Partnerships
Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні
У kmbs стартує очно-дистанційна програма навчання в рамках другої фази українсько-швейцарського Проєкту ПРООН для розширення підтримки сектору мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП) в Україні та підвищенні його конкурентоспроможності.

2 жовтня 2021 р. у стінах Києво-Могилянської Бізнес-Школи відбувся початок програми сердньострокового міждисциплінарного очно-дистанційного навчання з компонентом практичного консультування для керівників членських бізнес-об’єднань у рамках другої фази Проєкту ПРООН «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні» у співпраці з Міністерством економіки України і за підтримки Швейцарії. Цей проєкт  спрямовано на прискорення розвитку сектора ММСП шляхом зміцнення потенціалу членських бізнес-об'єднань (БО).

Упродовж 2015-2018 рр програмою розвиту ООН впроваджувалася перша фаза Проєкту, учасниками якої були 7 бізнес-об’єднань, які досягли суттєвих результатів завдяки участі у Проєкті. Тож успішний досвід буде поширено у другій фазі Проєкту (2020-2023 роки), завдяки розширенню кола партнерських організацій до 27 бізнес-об’єднань різних типів зі всієї України.

Під час Проєкту упродовж наступних 9 місяців (себто 9 модулів трьох інтегрованих рівнів) учасники здобуватимуть необхідні знання та практичні навички для розвитку організаційної, управлінської та фінансової спроможності своїх бізнес-об’єднань.

«Це історія про лідерів, про ваш розвиток і розвиток вашого потенціалу, — звернувся до учасників Едуард Мальцев, заступник декана kmbs. — Але це, в тому ж числі, про ваші команди, про те, як ваші люди будуть розвиватися разом з вами і працюватимуть на створення стратегії».

У перший день Проєкту представники БО познайомились між собою та з концепцією Проєкту. Вони також послухали перші лекції від експертів, які розповіли про сучасні практики управління, роль менторства та фасилітації під час організації роботи команди. Учасники активно долучалися до дискусій та вже почали “приміряти” отримані знання на власні БО.

«Гнучкість  основний тренд управління компанією» зазначила Олена Сапожкова. Вона наголосила, що успішне управління можливе тоді, «коли у співробітника і кожного члена організації є абсолютно природнє сприйняття загальної мети як своєї».

Очікується, що проєкт позитивно вплине на організаційну та фінансову стабільність бізнес-об’єднань, допоможе їм стати центрами достовірної інформації для тисяч підприємців, розвивати конструктивну співпрацю з урядовими структурами та брати участь у формуванні державної політики, спрямованої на розвиток сектору ММСП.

1 / 8
kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...