Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
ГЕНЕРАЛЬНИЙ ШТАБ ПРЕЗЕНТУВАВ ПЕРШІ НАПРАЦЮВАННЯ НОВОЇ МОДЕЛІ ЗСУ, РОЗРОБЛЕНІ ЗА УЧАСТІ kmbs
Головна
/
Новини
/
ГЕНЕРАЛЬНИЙ ШТАБ ПРЕЗЕНТУВАВ ПЕРШІ НАПРАЦЮВАННЯ НОВОЇ МОДЕЛІ ЗСУ, РОЗРОБЛЕНІ ЗА УЧАСТІ kmbs
27.06.2023
ГЕНЕРАЛЬНИЙ ШТАБ ПРЕЗЕНТУВАВ ПЕРШІ НАПРАЦЮВАННЯ НОВОЇ МОДЕЛІ ЗСУ, РОЗРОБЛЕНІ ЗА УЧАСТІ kmbs

22 червня Генеральний штаб ЗСУ презентував результати першого етапу розробки нової моделі Збройних Сил України, здійсненої в межах програми «Трансформація Збройних Сил України» Києво-Могилянської бізнес-школи у співпраці з Могилянською стратегічною агенцією і за підтримки уряду Канади.  

Заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Володимир Коваль подякував присутнім за пророблену роботу й створення бази, від якої можна відштовхуватися для підготовки системних рішень. «Зараз ми відпрацювали теоретико-філософську базу, далі напрацьовуватиметься конкретика», — зазначив він.  

Розроблена модель фокусується як на спроможностях ЗСУ, необхідних для перемоги у війні над росією шляхом відновлення територіальної цілісності України та інтегрованого стримування росії в післявоєнний період, так і на спроможностях, потрібних для виконання збройними силами нових ролей у підтримці регіональної та глобальної безпеки разом з ключовими партнерами, участі в розподілі міжнародних безпекових зобов’язань. 

В основі трансформаційної моделі лежить мультидоменний підхід, покликаний забезпечити відповідність майбутніх Збройних Сил України «війні нового покоління» та сумісність з концептами НАТО, США та Великої Британії. Його перевагами є кратне посилення боєздатності в умовах обмежених ресурсів, здобуття критичної переваги над ворогом в ухваленні рішень, мультиплікація ефектів між доменами та вимірами ведення війни, посилення військового інструменту іншими інструментами національної сили та нарощування спроможностей допорогової війни для запобігання новій агресії в майбутньому.  

Окрім того, як зазначив аташе з питань оборони Канади в Україні полковник Роб Фостер, ймовірно, розроблена модель буде визнана як така, що робить ЗСУ ще більш інтероперабельними із силами ключових держав-членів НАТО. Відповідно це сприятиме і створенню підґрунтя для вступу в Альянс. 

«Це лише перший етап, попереду — велика робота над наповненням і деталізацією складових моделі та її подальшою інтеграцією в систему національної безпеки та безпекові системи міжнародного рівня», — підсумувала результати першого етапу роботи над моделлю Гелена Саврук, керівниця стратегічних програм для вищого керівного складу сектору безпеки і оборони України, керуюча партнерка Могилянської стратегічної агенції.

kmbs live
30.04.2024 в 15:43
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
30.04.2024 в 15:42
Доказовий маркетинг: модель розвитку бренду | Роман Гавриш ...
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...