Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Роль управлінців у розвитку України: програма нового формату
Головна
/
Новини
/
Роль управлінців у розвитку України: програма нового формату
25.09.2023
Роль управлінців у розвитку України: програма нового формату
Минулого тижня у kmbs відбулася нова програма, учасниками якої стали випускники та викладачі школи, а всі гроші від оплати за участь буде скеровано на потреби Нацгвардії.

Тиждень тому ми зустрілися у колі випускників, викладачів та близьких за духом і цінностями людей на 4 довгі, насичені нескінченними дискусіями дні на програмі «Роль управлінців у розвитку України».

Як сказав хтось із учасників — це була якісна джазова імпровізація, розмова на рівних, і щирістю, із незручними питаннями, із запалом, із вдячністю. Багато викладачів kmbs долучилися до програми в ролі учасників, багато спікерів лишалися після своїх пар і вирішували прийти у наступні дні, бо це було просто цікаво і це зачіпало.

Ідея цієї особливої програми про складне виникла навесні, коли до нас звернулася по допомогу зі збором бригада «Буревій» Національної Гвардії України — і ми зрозуміли, що найбільш природнім для нас рішенням буде створити рефлексійну програму, де ми зможемо дискутувати, радитися, дивитися на себе критично, знаходити партнерів, пробувати думати про більший масштаб впливу на спільне, дивитися всередину себе, шукати корінь процесів, які впливають на нас і на всю країну — і разом зібрати кошти для військових.

Що таке бути громадянином чи громадянкою? Як бути активними, але водночас здатними до солідарних дій, турботи про спільне і до виконання спільних рішень? У який спосіб ми як управлінці можемо впливати на спільне? Яка користь від "непрактичних" речей на кшталт якісної архітектури, музики, дизайну середовища? Що означає працювати у відкритих системах? Хто формує смислове поле у відкритій системі? Чим відрізняється освіта від пропаганди, де межа? Хто є авторитетом, експертом? Як ми можемо створювати у своїх організаціях середовище, де люди могли б практикувати свої чесноти? Хто є елітами? Це питання фактичного впливу, чи важливий також культурний, ціннісний бекґраунд людей, що належать до еліт? Як саме ми як бізнес можемо впливати на суспільство, свої громади, мистецтво, освіту? До якої міри бізнес може робити невигідні для себе речі заради суспільної користі?

Як і більшість хороших розмов, ця допомогла відповісти на багато запитань, а поставила перед нами ще більше. Тому ми плануємо продовжити допомагати Силам Оборони із іншими запитами у такий спосіб. Навесні хочемо зробити продовження для цієї неймовірної групи — але також міркуємо, що можливо, варто зробити другий старт програми для тих, хто не змогли приєднатися цього разу? Якщо маєте думки, як варто вчинити — діліться у коментарях, будемо вдячні!

Якщо розумієте, що хочете приєднатися — залишайте реєстрацію за лінком
 і ми напишемо вам, щойно будемо знати нові дати.

Усі кошти, які учасники сплатили за цю програму, будуть незабаром перераховані на потреби бригади «Буревій» Національної Гвардії України, додатково прозвітуємо про це.

Дякуємо усім, хто долучилися!

kmbs live
30.04.2024 в 15:43
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
30.04.2024 в 15:42
Доказовий маркетинг: модель розвитку бренду | Роман Гавриш ...
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...