Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Навчання групи Presidents` MBA-26 триває
Головна
/
Новини
/
Навчання групи Presidents` MBA-26 триває
15.09.2023
Навчання групи Presidents` MBA-26 триває
Минулого тижня учасники групи Presidents’ MBA-26 мали черговий, уже четвертий, навчальний модуль. Цього разу фокус був на стратегії, яка дозволяє розвивати та масштабувати бізнеси.

На курсі Олени Мальцевої зі стратегічного маркетингу учасники обговорювали методологію Jobs to be done. Відповідно до неї, цінність для клієнта має не сам товар чи послуга, а завдання («робота»), яке може вирішити цей продукт. Ця система не тільки змінює філософію просування продукції, а й надає інструментарій для постійного вдосконалення своєї бізнес-ідеї.

Також ішлося про те, що при різкій зміні контексту потрібно оперативно змінювати стратегічну ідею. Учасники дізналися про можливі шляхи — як цього досягати, говорили про перехід до суміжних сегментів, залучення нових споживачів та створення нових цільових аудиторій.

На зайняттях з економічної інженерії з Віктором Галасюком учасники розбирали сутнісне поняття економіки, її філософію та причини постійної трансформації. Пан Віктор навів цікаву аналогію: економіка більше схожа на сад із різними деревами, кожне з яких має свої особливості, аніж на мікросхему у комп'ютері з елементами чіткого призначення.

Також учасники разом із викладачем розмірковували про те, що зі зростанням бізнесу економічні зовнішні чинники, які впливали на організацію, починають підпорядковуватися їй. Зрештою, у певний момент бізнес стає не тільки об'єктом впливу зовнішніх чинників, а й суб'єктом, який сам впливає на них.

Ще одна теза, яка була наріжною упродовж модуля: сьогодні словосполучення human resources починає втрачати свою актуальність, поступаючись новому поняттю — human capital. Саме розуміння слова «human» у контексті бізнесу набуває своєї істинної форми: мається на увазі не просто працівник, а саме людина зі своїми потребами. Про це розмірковували учасники разом із Оленою Жильцовою на вступній парі курсу «Управління людським капіталом».

Невідємним елементом навчання на MBA-програмах kmbs є гуманітарна складова. На цих заняттях учасники краще пізнають себе і світ навколо завдяки знайомству з філософією та мистецтвом. Цього разу вони разом із Тарасом Лютим шукали відповідь на запитання: що таке людина? Група дізналася про погляди різних філософів, подискутувала на тему головної цілі людини, а також порефлексувала над вмінням звертати увагу на деталі та розпізнавати символи. Адже розуміння невидимого світу дає спроможність впливати на видимий.

Як і завжди, навчальний модуль надав учасникам чимало матеріалу для продовження самостійних рефлексій — до їхньої наступної зустрічі у стінах kmbs.

kmbs live
30.04.2024 в 15:43
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
30.04.2024 в 15:42
Доказовий маркетинг: модель розвитку бренду | Роман Гавриш ...
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...