Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Як kmbs працює під час війни
Головна
/
Новини
/
Як kmbs працює під час війни
26.04.2022
Як kmbs працює під час війни
Керівники програм МВА спеціально для кожної групи готують заняття поза програмою на актуальні для поточної ситуації теми.

— В мене ось що є, — показує в камеру олівець з логотипом kmbs учасниця EMBA-37.

— І я маю, — її одногрупниця демонструє нашу сіру ручку.

— А я ось що знайшла в своїй тривожній валізі, — на екрані з’являється блокнот з останнього виїзного модуля.

— В мене також є, але не можу показати, — озивається голос за чорним віконцем. Він належить очільнику великого державного підприємства, який після повномасштабного вторгнення росії в Україну пішов до лав ЗСУ.


Так починається чергове заняття в kmbs. Так наші учасники і викладачі, розкидані по різних куточках України і світу — з чужих домівок, з автомобілів, з випадкових кафе, з фронту — декілька разів на тиждень увечері, коли зроблено основні справи, збираються для спілкування.

Керівники програм МВА спеціально для кожної групи готують заняття поза програмою на актуальні для поточної ситуації теми. Разом з Євгеном Пенцаком учасники говорили про нову карту світу, Олександр Саврук запропонував подискутувати про лідерські підходи в кризовій ситуації і в ситуації розвитку, з Мариною Стародубською практикувалися в крос-культурних комунікаціях.

«Після припинення бойових дій, після перемоги, на нас чекає чимало роботи, — говорить керівниця Executive MBA Олена Жильцова. — Адже йдеться не просто відбудову зруйнованого, а про якісні зміни. Згадуються слова митрополита Андрея Шептицького із праці «Як будувати Рідну Хату», датованої 1941 роком. «Ми маєм приступити, як Бог дасть, до будови нашого національного моноліту, і до такої важливої справи треба нам приступати озброєними достатніми знаннями і всіма потрібними прикметами». Тому ми продовжуємо це «озброєння» з учасниками програми Executive MBA, попри усі сьогоденні ліміти».


Команда EDP‑напрямку зустрілася з усіма поточними групами середньострокових програм з метою уточнення запитів учасників та з’ясування їх готовності продовжити навчання. Спектр проблем, які нині хвилюють управлінців, виявився надзвичайно широким: від  перебудови бізнес-моделі компанії та психологічної підтримки колективу до фундаментальних гуманітарних питань про ідентичність. Тож, попереду копітка робота щодо налаштувань програмних продуктів цього напряму. Декілька груп відновлять навчання вже найближчим часом.

«Ми з вами завжди усвідомлювали, що не достатньо просто вийти з кризи, — сказав у своєму зверненні до спільноти одразу після повномасштабного вторгнення декан kmbs Олександр Саврук. — Зрештою, таки необхідно  вийти далі, на інший рівень розвитку, створивши візії тих систем, що будуть мультиплікувати творчі зусилля людей у глобальних контекстах, продемонструвавши світові, що українці мають не тільки мужність та лідерство у часи воєнної кризи, але і лідерство перспективного розвитку».


Власне, з метою осмислення тих процесів, що відбуваються нині, kmbs започаткувала вечірні заходи, спікерами яких є викладачі школи та запрошені гості. І в різних форматах публічно рефлексуємо над нашою історією, сучасністю і майбутнім.
 

Місяць тому на своїх ресурсах kmbs започаткувала рубрику #кожен, в якій ми розповідаємо про те, як представники нашої спільноти — люди і компанії — роблять неймовірну кількість корисних справ для нашої спільної справи. Нині ми розповіли вже 30 таких історій, а матеріал для них тільки збільшується. І ми тепер не такі, як були два місяці тому: приголомшені, спантеличені, налякані. Ми оговталися від шоку, подолали тривожність, ми об’єднані, ми краще розуміємо один одного, ми мобілізували всі свої управлінські спроможності та готові згуртовано працювати для нашої перемоги і для майбутнього нашої сильної, технологічної, економічно і політично незалежної країни.

kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...