Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Fireside chat: MBA-учасники поспілкувалися з професором Андерсом Асплінгом
Головна
/
Новини
/
Fireside chat: MBA-учасники поспілкувалися з професором Андерсом Асплінгом
22.06.2022
Fireside chat: MBA-учасники поспілкувалися з професором Андерсом Асплінгом
Після початку війни в kmbs народився новий формат — «вечірня ватра» (Fireside chat). Учасники збираються разом, щоб порефлексувати та поспілкуватися.

17 червня на «вогник» до kmbs завітав особливий гість — професор Андерс Асплінг, засновник та генеральний секретар Глобальної ініціативи відповідального лідерства (Globally Responsible Leadership Initiative, GRLI), голова міжнародної наглядової ради школи економіки Turku School of Economics при Університеті Турку (Фінляндія). Модератором зустрічі з професором Асплінгом став декан kmbs Олександр Саврук.

Андерс розповів про свій професійний шлях та виклики, з якими він стикався упродовж десятиліть у сфері управлінської освіти. Також за майже дві години зустрічі Олександр, Андерс та МВА-учасники обговорили чимало питань, зокрема:

  • Необхідність постійного руху й змін для бізнес-шкіл. Адже найгірше, що може бути, на думку Андерса, це зупинитися, застрягти в наявних структурах та процесах.
  • Збільшення впливу бізнес-школи на суспільство, зокрема, через тіснішу співпрацю зі стейкхолдерами (бізнесом, державою, неприбутковими організаціями тощо). Тут професор Асплінг порадив: «Потрібно завжди питати себе: що можна зробити краще? Коли ми починаємо думати про це, то відкриваємо можливість для діалогу».
  • Чинники успіху організації. На думку Андерса, одними з найвагоміших є люди та те, як вони взаємодіють, а також довіра й відкритість.
  • Різноманіття. Професор Асплінг каже, що бізнес-школи часто використовують однакові слова: це можна побачити навіть на їхніх вебсайтах. «Це наче аеропорти у світі — всюди ті самі магазини. І це не дуже добре», — каже він.

Учасники зачепили й тему лідерства, цінностей та пріоритетів. І поміркували над відповідністю між цінностями, мисленням та поведінкою, зокрема в критичні часи.

«Колись у сфері управлінської освіти лідерство було дуже вузько визначеним поняттям, — каже професор Асплінг. — Йшлося про лідерські стилі, очікування з боку стейкхолдерів тощо. А метою вважалося досягнення певного фінансового результату компанією. Але це вже давно не є актуальним. Я впевнений, що лідерство — це про щось значно фундаментальніше, аніж стилі чи особистісні риси. Воно бере початок з персональних цінностей лідера. Це — найперший та найголовніший складник.

Але також лідеру необхідно мати сміливість та чітку ідею — який вплив він прагне мати на світ. І неважливо, що цей лідер очолює: бізнес, громадську організацію, державну інституцію чи навчальний заклад».

Одним з висновків зустрічі став наступний: нам потрібен новий словник лідерства. І зараз — саме час для його формування. 

kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...