Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Головна
/
Статті
/
Як управлінці змінюють ролі під час війни. Арсен Жумаділов та Роман Набожняк
22.03.2022
2496
0хв
Як управлінці змінюють ролі під час війни. Арсен Жумаділов та Роман Набожняк
Люди. Лідерство і менеджмент. Культура
Ділимося історіями про те, як випускники та учасники МВА-програм kmbs допомагають країні та які рішення приймають стосовно своїх бізнесів. Сьогодні – розповідаємо про Романа Набожняка та Арсена Жумаділова, стипендіатів МВА-програм kmbs, які долучилися до ЗСУ після початку війни.

Роман Набожняк, ветеран АТО та засновник браунарні Veterano Brownie, у 2015-2016 роках служив у ЗСУ на сході України, хоча до того не мав військового досвіду, а працював в IT-компанії. Щоб потрапити до армії, мав пройти серйозну школу, і він це зробив. А після демобілізації разом із дружиною заснував монокафе, що спеціалізується на брауні. До команди увійшли ветерани та переселенці, бо бізнес мав потужну соціальну складову: допомога в адаптації до мирного життя.

Напередодні 24 лютого Роман планував подальші кроки своєї кав’ярні, колаборацію з новим партнером. Але замість втілення цих планів у життя він долучився до лав наших захисників та організував дуже вдалий збір коштів для забезпечення усім необхідним свого військового підрозділу.

Бізнес довелося зупинити: команда виїхала з Києва, а дехто доєднався до ЗСУ. На своїй Facebook-сторінці Роман написав: «У kmbs я навчився чітко усвідомлювати свої ролі в моменті. Моя роль зараз – старший солдат Збройних Сил України. У період воєнного стану. Я зараз не підприємець. Не публічна особа, яка дає коментарі ЗМІ, хоч українським, хоч іноземним. Ні про бізнес, ні про поточну ситуацію на передку, ні про те, як я і т.д. і т.п.

 

У kmbs я навчився чітко усвідомлювати свої ролі в моменті. Моя роль зараз – старший солдат Збройних Сил України

 

Мої мрії про “після війни” перш за все про “побачити родину”. Тепер кожен із вас це розуміє на 100%.

Все відбудуємо після перемоги. Зараз працюємо над нею. І я як ніколи сконцентрований виключно на цій задачі».

Арсен Жумаділов, генеральний директор ДП «Медичні закупівлі України» та учасник програми Executive MBA kmbs, родом із Сімферополя. Отже, він як ніхто знає ціну «русского міра».

З перших днів війни Арсен займався тим, що його організація вміє найкраще, – налагодженням поставок медичних товарів. «Медичні закупівлі» звернулися до постачальників, які мають запаси ліків і готові передати їх на потреби лікарів, військових та волонтерів. Десятки компаній відгукнулися, що дало змогу оперативніше задовольняти попит захисників країни на медикаменти.

Згодом Арсен із колегами почав координувати отримання допомоги з-за кордону. І, зрештою, він став одним із тих учасників та випускників MBA-програм kmbs, які влилися до лав ЗСУ. 18 березня Арсен склав присягу.

 

З перших днів війни Арсен займався тим, що його організація вміє найкраще, – налагодженням поставок медичних товарів

 

«Рішення знайшло мене за результатами однієї з міжвідомчих нарад, на якій ДП ділилось досвідом роботи в поточних умовах, – розказав Арсен у пості на Facebook. – Мобілізувався до лав ЗСУ, допомагаючи з координацією поставок товарів для медичних потреб військовослужбовців. Водночас проходжу формальні і реальні складові несення військової служби в воєнний час.

Після перемоги України над Мордором планую повернутись до роботи в ДП. Наше підприємство наразі має чітке і водночас гнучке бачення роботи в умовах, що склались. Йому не буде просто, але ще не було жодної кризи, з якої б ДП Медзакупівлі України не вийшло б сильнішим. Є всі передумови, що вийде сильнішим і цього разу. У країні переможців».

kmbs live
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...
23.11.2023 в 18:04
«Ми дуже часто працюємо з цифрами, походження яких не розуміємо. Тому перша теза курсу – побудувати ...